A könyv témája

A könyv témája – ahogy azt a cím mutatja – az elektronikus aláírás, és annak társaiként a titkosítás, az idõbélyegzés, a felhasználói hitelesítés, a nyilvános kulcsú infrastruktúra és még sok más. Az elméleti ismeretek mellett gyakorlati műszaki útmutatót is ad, s áttekinti a téma szabványait, törvényi szabályozását és a szabályzati kérdéseket.

Gyakorlati példái bemutatják az elektronikus aláírás és titkosítás felhasználását az elektronikus levelezés, böngészés, fájl- és dokumentumkezelés kapcsán. Olyan általánosan használt alkalmazásokon keresztül teszi ezt, mint a Windows és az Internet Explorer, valamint a Microsoft Office termékcsalád.

Elméleti vonatkozású részei felölelik a kriptográfia, az algoritmusok, a protokollok, a tanúsítvány, a visszavonási lista, a hitelesítés-szolgáltatók és az aláíró eszközök területét. Nemcsak a hazai, de a nemzetközi könyvpiacon is olyan egyedülálló könyvrõl van szó, amely átfogó és mély ismereteket ad az elektronikus aláírás, tágabb értelemben, pedig az elektronikus biztonság témakörében.

Comments